Lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys tuo viihtyisyyttä asumiseen. Nereus-lattialämmityksellä huoneet pysyvät tasaisen lämpiminä ja vedottomina. Ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon eikä kuumia pattereita ole elämisen ja sisustamisen tiellä. Nereuksesta on pitkäaikaisia hyviä kokemuksia. Se on turvallinen hankkia ja terveellinen käyttää. Nereus antaa talon sisustus- ja rakennussuunnittelijalle vapaat kädet toteuttaa arkkitehtonisia ratkaisuja.

Tilojen lämpövaatimukset otetaan jo suunnitteluvaiheessa huomioon, jolloin kokonaisuudesta tulee taloudellinen ja asiakkaan toiveita vastaava. Käyttöönoton yhteydessä vesikiertoiseen lattialämmitys-järjestelmään tehdään perussäädöt ja annetaan asiakkaalle käytönopastus. Käytössä Nereus ei tarvitse erityisiä huoltotoimenpiteitä.

Taloudellisen Nereuksen lämmönlähteeksi sopivat kaikki energiamuodot: öljy, kaasu, kiinteät polttoaineet, kauko- ja maalämpö sekä sähkö- ja aurinkoenergia. Nereus säästää energiaa, koska tasaisen lämmönjaon ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea 1-2 C astetta ilman, että viihtyvyys vähenee. Tämä alentaa lämmityskustannuksia 5-15 %.

Nereus-lattialämmitysputket

PE-Xc -putki

Nereus PE-Xc-muoviputken valmistus ja testaus tapahtuvat tarkkaan valvotussa prosessissa. Putki on läpäissyt esimerkiksi sadan vuoden käyttörasitustestin. Putken happitiiveyttä on parannettu liimaamalla sisäputken ja vihreän suojamuovin väliin erittäin tiivis happidiffuusiokalvo (EVOH). Putken vihreä väri on suojaväri, joka paljastaa mahdolliset virheet jo ennen asennusta. Pitkän käyttökokemuksensa ansiosta Nereuksen PE-Xc -putkella on 40 vuoden materiaalitakuu.

PE-RT – 5-kerrosputki

Nereuksen PE-RT -muoviputki edustaa uudemman sukupolven muovitekniikkaa. PE-RT putken erinomaiset termiset ja mekaaniset ominaisuudet luodaan jo raaka-aineen (Dow ChemicalsR) valmistuksessa. Myös Nereuksen käyttämä PE-RT -putki on happidiffuusiosuojattu (EVOH). Nereus myöntää PE-RT -putkelle 30 vuoden materiaalitakuun.

Nereus-lattialämmitysjakotukit

Kotimainen Nereus-jakotukki (okt) – tasaista lämpöä taloudellisesti, 10 vuoden toimintatakuulla

1. Mittaus- ja tyhjennyshana  |  2. Termostaatin toimilaite  |  3. Nereus-lämmitysputki  |   4. Lämmityspiirin sulkuventtiili
5. Lämmityspiirin säätöventtiili  |  6. Lämmityspiirin nimikyltti  |  7. Linjasäätöventtiili  |  8. Sulkuventtiili

Nereuksen omakotitalokohteisiin asennetaan kotimainen, Oraksen valmistama jakotukki, joka on syntynyt Nereuksen oman tuotekehityksen tuloksena. Säätöominaisuuksiltaan jakotukki on nyt entistäkin parempi ja käyttäjäystävällisempi.

Edelläkävijän tekniikkaa

Nereus-jakotukin säädettävyys ja sen tuottamat hyödyt on maksimoitu. Tasainen ja miellyttävä lämpötila synnytetään jakotukkiin kehitetyillä säätöventtiilien sieluilla, jotka mahdollistavat aiempaa suuremmat säätöalueet ja entistä pienemmät virtaamat.

Erinomaiset säätöominaisuudet

Nereus-jakotukki tarjoaa lisämukavuutta ja taloudellisuutta piirikohtaisilla säätöominaisuuksillaan. Kaikkiin huoneisiin voidaan säätää tarkalleen haluttu lämpö. Kun jokaisen piirin lämmityskierto voidaan säätää yksilöllisesti huoneen koon ja käyttövaatimusten mukaan, syntyy selvää säästöä.

Oras Oy:n valmistama

Nereus-jakotukki on vahva esimerkki kotimaisesta tuotekehitystyöstä. Nereus-jakotukit valmistaa kotimainen Oras, joka tunnetaan luotettavista ja toimintavarmoista tuotteistaan. Kotimaisuus takaa toimivuuden ja varman varaosasaatavuuden vielä vuosien jälkeenkin.

Nereus-termostaatit ja toimilaitteet

Yksilöllisten asiakkaiden tarpeiden mukaan voidaan järjestelmään lisätä langallisia tai langattomia huonetermostaatteja. Yksilöllisen lattialämmityssuunnitelman ja tarkkasäätöisen Nereus-jakotukin ansiosta Nereus-järjestelmissä huonetermostaatit suunnitellaan lähtökohtaisesti vain makuu- ja olohuoneisiin. Asiakkaan toivomusten mukaan termostaatteja voidaan lisätä myös muihin huonetiloihin.

Nereuksen langaton järjestelmä voidaan sijoittaa joustavasti asuntoon. Johdotuksia ei tarvita, mikä on suuri etu erityisesti kivi- ja hirsitaloissa sekä saneerauskohteissa.

Nereus myöntää kaikille sähköosille 2 vuoden materiaalitakuun.